Streefbedrag behaald

Help kleine Babs om weer te ademen!

Opgehaald

693
106% bereikt van het totaalbedrag € 650

Het levensverhaal van lief, klein en bovenal dapper Bulldog dametje Babs, is een verhaal dat verteld en gehoord moet worden. Na jarenlang 'productie' te hebben gedraaid in de broodfok, werd Babs weggehaald door mensen die haar een thuis wilden bieden. Het boterde echter niet tussen haar en de aanwezige reu des huizes en er werd recent bij ons afstand gedaan.

In één oogopslag waren we verliefd op dit ontzettende lieffie, maar nog meer dan dat, geschokt! Zo ontzettend benauwd als dat ze was... Niet te filmen en zo niét normaal en/ of acceptabel. Na een klein stukje wandelen of bij het kleinste beetje opwinding, viel ze letterlijk om. Om de simpele, verdrietige reden dat ze geen lucht kreeg, wederom letterlijk. Zoals (te)veel van deze honden. Het was eenieder al heel snel duidelijk, dit is, was, géén leven.
Gewoon niet. 
 
Er werd besloten, het is erop of eronder. Kan ze worden geholpen/ geopereerd aan luchtwegen, krijgt ze haar lucht en leven terug, dan gaan we hiervoor. Kan dat niet, dan houdt het hier op. Wat hebben we in spanning gezeten... Tot onze grote vreugde volgde na onderzoek goed nieuws van de medici, ze kan geholpen worden! Ze kan beginnen met écht leven, heel binnenkort. Deze week wordt lieve, moedige Babs geopereerd en aan haar luchtwegen en wordt haar gebit schoongemaakt, want dat is ook dringend nodig. De kosten voor deze ingrepen lopen in de honderden euro's. Dus hiervoor vragen we jullie steun! Liefdevol wordt ze opgevangen en voorbereid op de operatie door een topper van een gastgezin. Hier mag ze ook in alle rust bijkomen en herstellen. En Babs, die waant zich in de hemel. Ze adoreert haar tijdelijke mensenmaatjes en zij haar. Ze knuffelt en geniet wat af. Laat zich vooral volledig in de watten leggen, dit kleine koninginnetje. En minder dan dat verdient ze ook niet. We gaan voor jou Babs, maximaal! Maar geen hond zou het leven moeten 'lijden' dat jij geleden hebt, in al zijn facetten...
 
Help jij mee zodat lieve Babs weer vrij kan ademen en een tweede kans krijgt?


Bekijk alle

Goed nieuws voor Babs!

02-03-2021 | 11:00 Uur
De operatie van Babs aan haar gehemelte is succesvol verlopen en gelukkig is ze nu een stuk minder benauwd. Het gastgezin, waar ze na haar operatie liefdevol werd opgevangen, vertelt:  "Ze is nu, na 1,5 week al meer alert, ademt lichter/ makkelijker, snuffelt meer en ook heeft ze haar energie 'terug', die ze eigenlijk nooit gehad heeft!"  Haar kwaliteit van leven is enorm verbeterd, maar ze blijft in basis minder lucht hebben dan een 'langsnuit'. Een hond 'zonder neus' wordt toch regelmatig nog schattig, lief en/of leuk gevonden, maar is allesbehalve grappig. Het is ongezond, ethisch niet te verantwoorden ook en vooral ook niet hoe en waarvoor een hondenneus bedoeld is. Namelijk om lucht in te ademen en daardoor goed te kunnen ruiken, rennen en gek doen. Een superfantastisch hondenleven leiden, in al zijn facetten! Babs kan nu, een léven leiden ipv lijden, maar wel enkel door medisch ingrijpen. En dat zou niet zo moeten zijn. Er ligt een fokverbod voor te korte snuiten (gelukkig wordt er ook gefokt met lange(re) snuiten), maarja..de handhaving blijkt lastig én de blijvende vraag naar te korte snuiten, blijft. Onbegrijpelijk vinden we dat. Wanneer de vraag stopt, stopt het aanbod. Zo simpel is het! En kleine, moedige Babs, die verdient na alle ellende, de maximale HEMEL op aarde! Nu Babs zo fantastisch goed en ook snel herstelde was was het dus tijd om uit te vliegen. En goed nieuws: we hebben een nieuw thuis voor Babs gevonden.Vanaf nu, wordt alles beter!