Goed nieuws voor Babs!

02 maart 2021 11:00

De operatie van Babs aan haar gehemelte is succesvol verlopen en gelukkig is ze nu een stuk minder benauwd. Het gastgezin, waar ze na haar operatie liefdevol werd opgevangen, vertelt:  "Ze is nu, na 1,5 week al meer alert, ademt lichter/ makkelijker, snuffelt meer en ook heeft ze haar energie 'terug', die ze eigenlijk nooit gehad heeft!" 

Haar kwaliteit van leven is enorm verbeterd, maar ze blijft in basis minder lucht hebben dan een 'langsnuit'. Een hond 'zonder neus' wordt toch regelmatig nog schattig, lief en/of leuk gevonden, maar is allesbehalve grappig. Het is ongezond, ethisch niet te verantwoorden ook en vooral ook niet hoe en waarvoor een hondenneus bedoeld is. Namelijk om lucht in te ademen en daardoor goed te kunnen ruiken, rennen en gek doen. Een superfantastisch hondenleven leiden, in al zijn facetten! Babs kan nu, een léven leiden ipv lijden, maar wel enkel door medisch ingrijpen. En dat zou niet zo moeten zijn. Er ligt een fokverbod voor te korte snuiten (gelukkig wordt er ook gefokt met lange(re) snuiten), maarja..de handhaving blijkt lastig én de blijvende vraag naar te korte snuiten, blijft. Onbegrijpelijk vinden we dat. Wanneer de vraag stopt, stopt het aanbod. Zo simpel is het!

En kleine, moedige Babs, die verdient na alle ellende, de maximale HEMEL op aarde! Nu Babs zo fantastisch goed en ook snel herstelde was was het dus tijd om uit te vliegen. En goed nieuws: we hebben een nieuw thuis voor Babs gevonden.

Vanaf nu, wordt alles beter!