Streefbedrag behaald

Onze medicijnkoelkast is dringend aan vervanging toe! Help jij mee?

Opgehaald

936
101% bereikt van het totaalbedrag € 925
Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

In onze dierenarts kamer gebruiken we op het moment een oude koelkast voor onze medicijnen en entstoffen. Door temperatuur schommelingen van de huidige oude koelkast, ontstaat het risico dat we vaccins en medicijnen weg moeten gooien.

Alle dieren in onze opvang worden gevaccineerd ofwel ingeënt tegen ziekteverwekkers om ziekten en verspreiding daarvan tegen te gaan. Vaccineren gebeurt tegen virussen die zonder tijdige behandeling een dodelijke afloopkunnen hebben. Daarnaast zijn veel van onze dieren helaas afhankelijk van medicijnen.

Een betrouwbare koeling voor onze medicijnen en vaccins is van levensbelang voor onze dieren. De vaccins en medicatie behouden hun werkzaamheid alleen wanneer zij in het donker bewaard worden op een stabiele temperatuur.

In een standaard koelkast kan er sprake zijn van temperatuurschommelingen (onderin kan het veel koeler zijn dan bovenin) en is het niet mogelijk om de temperatuur te monitoren. Een medicijnkoelkast bevat bovendien een slot en een alarmsignaal bij stroomuitval of een openstaande deur. Vooral in de zomer kan de temperatuur al in een korte tijd zo oplopen dat de gekoelde medicijnen en vaccins niet meer bruikbaar zijn.

Help jij ons mee zodat we een medische koelkast kunnen aanschaffen voor de medicijnen en vaccinaties van onze dieren?